Ons laboratorium

PHC wordt gedreven door een wetenschappelijk onderbouwde overtuiging over hoe land- en tuinbouw er uit zouden kunnen zien wanneer het gebruik van kunstmest wordt afgebouwd en het gebruik van bestrijdingsmiddelen geminimaliseerd wordt. Om deze visie doorlopend te onderzoeken en bij te stellen doet PHC veel onderzoek in eigen laboratorium.

De plant is zelf het beste in staat om zichzelf te beschermen, daarom is een gezonde bodembiologie essentieel voor gezonde gewassen. De conditie van de bodem en zijn micro-biodiversiteit zijn van het grootste belang. Om de gezondheid van de bodem te bepalen en te begrijpen, voeren we in ons laboratorium voortdurend onderzoeken en analyses uit. Met deze kennis zijn onze adviseurs beter in staat om de bodemgezondheid bij onze klanten te beoordelen. Door het uitvoeren van interne en externe teeltexperimenten, demonstratieprojecten en het analyseren van de resultaten, vergroten we niet alleen de kennis van de interactie tussen bodem, planten, schimmels en rhizo-bacteriën, maar ook de kennis van onze klanten.

Wetenschappelijk onderzoek

PHC doet doorlopend onderzoek naar de interactie tussen plant en bodem, en hoe de producten van PHC de teelt kunnen optimaliseren.

Door middel van laboratoriumonderzoek en teeltproeven bij klanten, worden gegevens en ervaringen verzameld. Na grondige analyse en controle van deze data, kunnen wij de onzichtbare processen in de bodem vertalen naar zichtbare cijfers, Dat brengt kennis die wij integreren in teeltadvies voor onze klanten.

Bekijk onze kennisartikelen

Productontwikkeling

PHC is voortdurend bezig met het verbeteren en ontwikkelen van de verschillende producten. Met maar één reden: wat goed is kan beter. Wij doen er alles aan om de kwaliteit en effectiviteit doorlopend te kunnen garanderen. Wij onderzoeken niet alleen in ons laboratorium, de toepassing van de onderzoeksresultaten worden jaar op jaar onder verschillende veldomstandigheden getest. Zo werken wij iedere dag aan onze kennis en die van de telers.

Wij ontwikkelen producten die op geen enkele wijze milieubelastend zijn. Omdat we geloven dat er met de huidige kennis nog veel te halen valt uit de capaciteiten die planten in de loop van 450 miljoen jaar hebben ontwikkeld, is ons onderzoek gericht op de interactie van het leven in de wortelzone (rhizosfeer) en plantengroei. Met meer dan 20 jaar ervaring in onderzoek op het gebied van mycorrhiza’s en rhizobacteriën is PHC marktleider op het gebied van mycorrhiza, wortelbacteriën en biologische meststoffen die zowel de plant als de bodem voeden

Bekijk onze producten

Analyses

Door verschillende onderzoeksmethoden te combineren, zijn wij in staat om een aantal belangrijke parameters voor bodemgezondheid te combineren.

Het PHC-laboratorium biedt in samenwerking met diverse laboratoria in binnen- en buitenland bodem- en plantanalyses aan om voor onze klanten met het beste advies te komen. PHC levert mycorrhiza-analyses en mag daarbij universiteiten en proefbedrijven tot haar klanten rekenen. De specialiteit van het PHC-laboratorium ligt op mycorrhiza-analyse, Chromabepalingen om de toename in kwaliteit van de grond van jaar tot jaar te volgen. Tot slot bieden wij Glomaline-analyses van de grond. Hiermee wordt de aanwezigheid (of afwezigheid) van functionele mycorrhiza’s in de bodem bepaald.

Analyse aanvragen

Vragen over ons laboratorium?

Neem contact met ons op